Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

FOOTBALL LEAGUE : Δύο όμιλοι με 14 ομάδες

Η ΕΠΟ δικαίωσε τις τρεις ομάδες που είχαν προσφύγει για τη συμμετοχή τους στην FootballLeague και πλέον γίνονται 28 οι ομάδες.
Ζάκυνθος, Πανηλειακός και Βατανιακός δικαιώθηκαν από την ΕΠΟ και έχουν πλέον δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, ως ομάδες που θα καλύψουν τις θέσεις που άφησαν κενές όσες δήλωσαν αδυναμία.
Η ΕΠΟ δικαίωσε τελικά τις ομάδες που είχαν προσφύγει στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ ώστε να κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα ως επιλαχούσες μετά την αδυναμία συμμετοχής της ΑΕΚ, της ΑΕΛ και την συγχώνευση της Κέρκυρας με την Κασσιώπη.
Αυτή η εξέλιξη αλλάζει τα δεδομένα του πρωταθλήματος, το οποίο θα γίνει όπως αρχικά είχε οριστεί από την αναδιάρθρωση, δηλαδή με δύο ομίλους των 14 ομάδων. Οι θέσεις που έμειναν κενές θα καλυφθούν από τις ομάδες που έρχονται από την χαληλότερη κατηγορία και εκτός από την Ζάκυνθο, τον Πανηλειακό και τον Βατανιακό θα βρεθεί στην κατηγορία και η Γλυφάδα που αναμένεται να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Πανσερραϊκού να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.
Η FootballLeague πλέον θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους με 14 ομάδες σε κάθε ένα από αυτούς και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν οι τελικές διαδικασίες για να χωριστούν οι ομάδες με γεωγραφικά κριτήρια.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ αναφέρονται τα εξής:

«1.Με την υπ’ αριθμ. 98/31-7-2013 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του εκκαλούντος (ΤΑΠ Βατανιακός). Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 2/26.7.2013 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ Β – Γ ΕΘΝΙΚΗΣ. Διατάσσει την εφαρμογή της από 22.2.2013 απόφασης του Δ.Σ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας περί συμμετοχής εικοσιοκτώ (28) ομάδων στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας της περιόδου 2013-2014 και την συμπλήρωση των υπολειπομένων ομάδων μέχρι του αριθμού των εικοσιοκτώ (28) με εφαρμογή των άρθρων 4 παρ. 2, 7 παρ. 3 περ. α’ και 27 παρ. 4 περ. β’ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.
2.Με την υπ’ αριθμ. 99/31-7-2013 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του εκκαλούντος (ΤΑΠ Πανηλειακός ΑΟ). Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 2/26.7.2013 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ Β – Γ ΕΘΝΙΚΗΣ. Διατάσσει την εφαρμογή της από 22.2.2013 απόφασης του Δ.Σ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας περί συμμετοχής εικοσιοκτώ (28) ομάδων στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας της περιόδου 2013-2014 και την συμπλήρωση των υπολειπομένων ομάδων μέχρι του αριθμού των εικοσιοκτώ (28) με εφαρμογή των άρθρων 4 παρ. 2, 7 παρ. 3 περ. α’ και 27 παρ. 4 περ. β’ του ΚΑΠ Επαγγελματικών
Πρωταθλημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: