Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Αν ο ημιτελικός γινόταν στην Δράμα.....παλικαρίσια ήττα για τον ΚΑΟΔ...!!!!!

Σίγουρα ήταν μια ιστορική ημέρα για το καμάρι της Δράμας , τον ΚΑΟΔ , που έπεσε ηρωϊκά μαχόμενος στο άντρο του Παναθηναϊκού με σκορ 66-56 στον νοκ αουτ ημιτελικο του κυπέλλου.....
Η ομάδα μας έδειξε σοβαρότητα και πείσμα και σίγουρα αν το ματς γινόταν θα είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη.....
Μην ξεχνάτε πως πέρασε ο Παναθηναϊκος λίγες βδομάδες πριν απο την Δράμα.......

 
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νευρικά την αναμέτρηση που στα πρώτα 6-7 λεπτά χαρακτηρίστηκε από τα πολλά λάθη και την αστοχία των δύο αντιπάλων. Το σκορ του πρώτου πεντάλεπτου (5-4) ήταν μία μάλλον φυσική απόρροια των όσων διαδραματίστηκαν στο παρκέ με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό.
Στα 2-3 τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου

το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη κατάφερε να βρει κάποιες λύσεις στη επίθεση με τους Διαμαντίδη και Μπανκς και προηγήθηκε 17-10 για να οδηγηθούμε τελικά στο 17-13 σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο δεκάλεπτο.
Η άμυνα ζώνης (2-1-2) του Γιώργου Καλαφατάκη δημιούργησε προβλήματα στο συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη στη δεύτερη περίοδο τουλάχιστον μέχρι το 17ο λεπτό. Παρά τις λύσεις που ήρθαν να δώσουν οι Καπόνο και Μπράμος από την περιφέρεια ο ΚΑΟΔ έμεινε κοντά στο σκορ (23-19 στο 15’) χάρη και στην ευστοχία του από τη γραμμή των 6.75 (5/10). Αρχικά, όμως ο Μάικ Μπράμος και στη συνέχεια ο Μάρκους Μπανκς ήρθαν να δώσουν λύσεις στη επίθεση για τους γηπεδούχους που έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς την καλή τους άμυνα κατάφεραν να βρουν ρυθμό στα 2-3 τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου για να κλείσουν προηγούμενοι το ημίχρονο με 37-23.
Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έδειχνε πως οι γηπεδούχοι θα αρχίσουν σιγά, σιγά να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες στον αγωνα. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 42-29 όμως εκεί που ίσως όλοι περίμεναν πως το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη θα αυξήσει κι άλλο τη διαφορά στο σκορ οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι τη δική τους απάντηση. Με σερί 10-1 ο ΚΑΟΔ επανήλθε για τα καλά στο ματς μειώνοντας σε 43-39, την ίδια στιγμή που ο Λάσμε και ο Μπανκς είχαν φορτωθεί με τρία φάουλ. Το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη συνέχισε να σουτάρει με καλύτερα ποσοστά από τους γηπεδούχου για να οδηγηθούμε τελικά στο 49-43 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.
Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο σοβαρός στην τέταρτη περίοδο. Με πρωταγωνιστές τους Μπράμος και Λάσμε κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια νούμερα να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να προηγηθεί 60-48 πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Ο ΚΑΟΔ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά με ατού την πολύ καλή τους άμυνα οι γηπεδούχοι κατάφεραν τελικά να φτάσουν στο ροζ φύλο και στο εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-13, 37-23, 49-43, 66-56.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Μπράμος 14(2), Ματσιούλις 7(1), Καπόνο 10, Ούκιτς 5(1), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 5(1), Σκορδίλης, Μπανκς 7. 

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης, Καλαϊτζίδης 8(2), Ακεψιμαϊδης, Μπορόβνιακ, Μισέλ 4, Μπάβτσιτς 10(1), Κακαρούδης 15(3), Ντέιλ 2, Ζάρας 11(1), Ιωάννου 6, Πάλμερ. 



Καλαφατάκης: «Δεν συγκρίνονται οι δύο ομάδες»
Μεγάλη διαφορά δυναμικότητας υπάρχει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΚΑΟΔ κι εκεί στάθηκε και ο Γιώργος Καλαφατάκης. Οι Δραμινοί γνώρισαν την ήττα στο ΟΑΚΑ, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στο θεσμό. Ο Χανιώτης τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του, που στάθηκαν με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στον «εξάστερο». Αναλυτικά τα όσα είπε…
Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ: «Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Σήμερα (22/12) πιστεύω για την πόλη της Δράμας και την ομάδα μου ήταν ιδιαίτερη ημέρα, ιστορική. Παίξαμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την αποδεδειγμένα καλύτερη ομάδα της τελευταίας 15αετίας στην Ευρώπης και ανταποκριθήκαμε εάν όχι και στα 40 λεπτά σίγουρα στο μεγαλύτερο διάστημα, με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στον εαυτό μας και τον αντίπαλο. Ήταν το τέλος της διαδρομής του Κυπέλλου. Δώσαμε τέσσερα παιχνίδια για να φθάσουμε έως εδώ. Ξέραμε τις πιθανότητές μας κόντρα στον Παναθηναϊκό, δουλέψαμε και ήμασταν σοβαροί κι όσο καλύτεροι γινόταν απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός».
Για τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο ΚΑΟΔ: «Μας έτυχε το πρόβλημα τραυματισμού του Νόουλς, χάσαμε και τον Μπορόβνιακ. Το παιδί ξεκινάει καινούρια καριέρα στην Πολωνία και τον έβαλα εθιμοτυπικά, μην τυχόν και συμβεί τίποτα. Δεν μπορώ να σταθώ στο τεχνικό κομμάτι, δεν συγκρίνονται οι δύο ομάδες. Η εμπειρία του Παναθηναϊκού του επέτρεψε να πάρει διαφορά, καταφέραμε να το γυρίσαμε, αλλά ο Παναθηναϊκός επέβαλε το παιχνίδι του και χάσαμε. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και την εικόνα και την ποιότητα που παρουσιάζει. Του εύχομαι καλή συνέχεια και ό,τι καλύτερο».
Για τις ευχές του, εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς: «Εύχομαι χρόνια πολλά, με υγεία, ευτυχία και δουλειά σε όλο τον κόσμο το 2013».
Πεδουλάκης: «Παίξαμε όσο χρειάστηκε»
Όσο χρειάστηκε για να κερδίσει το νοκ άουτ ημιτελικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΚΑΟΔ έπαιξε ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο «εξάστερος» προκρίθηκε στον τελικό, που θα διεξαχθεί στις 10/02, και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του παραδέχθηκε πως σήμερα (22/12) απέναντι στους Δραμινούς έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να φθάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Αναλυτικά τα όσα είπε…
Για την εντός έδρας νίκη επί του ΚΑΟΔ: «Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Πρόκειται για ματς από αυτά που είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς, ύστερα από ένα μαραθώνιο αγώνων που έχουμε δώσει, αλλά και λόγω των ημερών. Χαλαρώνει το μυαλό. Σε όλη την Ευρώπη αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για εκπλήξεις. Εμείς δεν έπρεπε μόνο να κερδίσουμε, αλλά να εντάξουμε κάποια παιδιά στην ομάδα, εν όψει Ευρωλίγκας. Έγινε ένας αγώνες υπό ιδιαίτερες συνθήκες, έπρεπε να προστατεύσουμε και τα παιδιά μες στο καλάθι. Παίξαμε όσο χρειάστηκε για να κερδίσουμε. Καλή συνέχεια στη Δράμα και χρόνια πολλά σε όλους».
Για την κατάσταση του Δημήτρη Διαμαντίδη, που αποχώρησε τραυματίας: «Δεν είναι συνθήκες αυτές για να παίξεις μπάσκετ. Βάζεις, βγάζεις τους παίκτες, με τόσο κρύο είναι δύσκολο. Οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες, ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά καταβεβλημένα από την προσπάθεια που κάνουν. Ευτυχώς, δεν είχαμε κάποιον άλλον και από εμάς και από τη Δράμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: