Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πετρούσα και Καλλίφυτος.....τον πρώτο λόγο για τον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας !!!!

Πραγματοποιηθήκαν χθες το απόγευμα οι πρώτοι ημιτελικοί αγώνες του κυπέλλου Ερασσιτεχνών της ΕΠΣ Δράμας .
Στον πρώτο ημιτελικό στο γήπεδο Ξηροποτάμου , ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος υποδέχθηκε τον Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου απο τον οποίο και ηττήθηκε με σκορ 0-3 και έτσι μόνο με θαύμα θα μείνει εκτός τελικού η ομάδα της Καλλιφύτου ενω στον δεύτερο ημιτελικό η Δόξα Πετρούσας κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση του Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου με σκορ 1-2 και να έχει το πρώτο λόγο για την προκριση στον μεγάλο τελικό.....
Οι επαναληπτικοί αγώνες θα γίνουν στις 9 Ιανουαρίου 2013....

Διαβάστε όμως παρακάτω αναλυτικό ρεπορτάζ και απο τους δύο αγώνες.......


Ξηροπόταμος – Καλλίφυτος 0-3 

Από το πρώτο παιχνίδι καθάρισε την πρόκριση ο πολύ φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό Αστέρας Καλλιφύτου, κερδίζοντας με 0-3 μέσα στον Ξηροπόταμο τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο χθες.
Έτσι τυπική διαδικασία ουσιαστικά θα έχει η ρεβάνς στην Καλλίφυτο στις 9/1/13, αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ.
Οι φιλοξενούμενοι πιο έμπειροι, κατάφεραν να προηγηθούν με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και με έξυπνη τακτική κλείνοντας τους χώρους και βγαίνοντας στην κόντρα, πέτυχαν άλλα δύο γκολ και είχαν σημαντικές ευκαιρίες με  τους Κονδυλίδη, Μύγα και Αριτζή για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.
Από την άλλη μεριά ο Ξηροπόταμος, κουρασμένος παίζοντας με την ίδια 11αδα που κέρδισε το Σάββατο μέσα στο Δοξάτο, είχε δοκάρι με τον Ρέντο στο 0-1, αλλά σε γενικές γραμμές υστέρησε έναντι του αντιπάλου και ηττήθηκε δίκαια.


Φάσεις αγώνα
Στο 30’ ο Παυλίδης Νίκος από φάουλ του Μυγά με κεφαλιά θα κάνει το 0-1 για την Καλλίφυτο.
Στο 45’ εκτέλεσε φάουλ ο Βίκτωρ κεφαλιά του Ρέντου στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 70’ σουτ έξω από την περιοχή του Κονδυλίδη και το 0-2.
Στο 82’ ωραία μπαλιά του Κονδυλίδη και ο Μύγας με ατομική προσπάθεια πέρασε και τον τερματοφύλακα και έκανε το 0-3.


Τα στοιχεία του αγώνα
Διαιτητής του αγώνα: Τσενεκίδης Γ. με βοηθούς τους Σπύρογλου – Μιμάνη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ(Χρήστος Κιοσσές): Κιουμουρτζής Κώστας, Γιώργος Δημίου, Τάσος Δημίου(75’ Λουκάς),  Κούσογλου, Κιουμουρτζής Κώστας(60’ Φωτιάδης), Αλεξίου, Τσιάρας, Χαρίσκος(75’ Κιομουρτζής Γιώργος), Τριανταφύλλου, Ρέντος, Ματέεφ Βίκτωρ.
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ(Άγγελος Τοκμακτσής): Τουλουμτζής, Νεοφωτίδης Νόντας, Παυλίδης Νίκος, Κουσίδης, Ευσταθιάδης Κυριάκος(75’ Δεληγιαννίδης), Κονδυλίδης, Παυλίδης Παύλος(78’ Τσέλα), Λαζαρίδης, Μύγας, Αριτζής(70’ Τσερκεζίδης), Τσιμπλίδης.


Νευροκόπι – Πετρούσα 1-2

Μεγάλη νίκη σημείωσε η Δόξα Πετρούσας με 1-2 μέσα στο παγωμένο Νευροκόπι χθες στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας.
Η Πετρούσα μ’ αυτή την νίκη απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση της στον μεγάλο τελικό μια και στις 9/1/13 ακολουθεί η ρεβάνς στην έδρα της, όπου προκρίνεται ακόμη και αν χάσει με 0-1.
Βέβαια ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα μια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Νευροκόπι είναι ο κάτοχος του κυπέλλου και παίζει καλό ποδόσφαιρο είτε ενός είτε εκτός έδρας.
Στο χθεσινό παιχνίδι μέτρησε η εμπειρία των φιλοξενούμενων, σ’  ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με λιγοστές καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες.



Φάσεις αγώνα
Στο 11’ ο Λαζίδης μετά από κάθετη πάσα του Υψηλού, με σουτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 0-1 για την Πετρούσα.
Στο 25’ ο Κιοσέογλου με κεφαλιά μετά από σέντρα του Οικονομίδη θα κάνει το 1-1 για το Νευροκόπι.
Στο 50’ τέτατετ του Χριστιανίδη πλασέ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 55’ ο Κωνσταντινίδης με σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-2.


Τα στοιχεία του αγώνα
Διαιτητής του αγώνα: Παρασκευούδης Νίκος με βοηθούς Σαπανίδη – Κωνσταντινίδη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ(Γιώργος Γεωργιάδης): Λαζαρίδης, Τσενεκλίδης(80’ Τομπουλίδης0, Κιοσέογλου(63’ Παναγιώτου), Χατζηγεωργιάδης, Κεσόπουλος, Χριστιανίδης, Οικονομίδης, Σπυρίδης(76’ Αγάποφ), Βασιλειάδης Μίλτος, Βασιλειάδης Αντώνης, Μουσμουλίδης.
ΠΕΤΡΟΥΣΑ(Μπάμπης Καζεπίδης): Λαμπρινουδάκης, Κότιος Γιώργος, Παπαθεωδόρου,  Κότιος Δημήτρης, Κωνσταντινίδης(65’ Χριστοφορίδης), Παπαδόπουλος, Υψηλός(70’ Γάιδας), Λαζίδης, Γιαννίκης, Ξενίδης, Βασλής(60’ Παπακωνσταντίνου).

Δημήτρης Αδάκτυλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: