Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ανασκόπηση της ποδοσφαιρικής Προσοτσάνης το 2012.......


Το 2012 που μας αφήνει πίσω του σε λίγες μόνο μέρες είναι μια ακόμα χρονιά που βρήκε το ΓΣ Προσοτσάνης στις εθνικές κατηγορίες, για 9η παρακαλώ σερί σεζόν εκτός των ορίων του νομού, ο καλύτερος πρεσβευτής του δραμινού ποδοσφαίρου μακράν του 2ου την τελευταία 10ετία.
Ωστόσο το δίσεκτο αυτό έτος μπήκε με τους χειρότερους οιωνούς για την Προσοτσάνη...


prosotsani 

MALLIOS                                                      OIKONOMOU                                                       DIMITRIADISOUZOUNIS_DKANATAS_L
                DOUMPLATZISPITSAKTSISSKIATHITISmoshofidis1SAINIDIS
MOURATIDISKERASIDISPAPAMICHAILFERFERIS                                                                 
Από το "ναδίρ" στο "ζενίθ"
, καθώς η πιο βαριά ήττα (6-1) σε επίπεδο Δ’ ή Γ’ Εθνικής από το μετέπειτα πρωταθλητή του ομίλου Εθνικό Σιδηροκάστρου, σηματοδοτούσε τη λήξη της συνεργασίας από το πόστο του προπονητή με το Γιάννη Οικονόμου και την άμεση πρόσληψη του Γιώργου Μάλλιου, με τους δύο παραπάνω να συνυπάρχουν και σήμερα στην τεχνική ηγεσία των «κυανόλευκων», με τον 1ο από τη θέση του αθλητικού διευθυντή. Η έλευση του 45χρονου προπονητή βοήθησε τα μέγιστα πρωτίστως στον τομέα «ψυχολογία» ούτως ώστε οι δραμινοί να ξεφύγουν σταδιακά από την πιο χαμηλή θέση στη σύγχρονη ιστορία τους (12η με μόλις 6 βαθμούς συγκομιδή) και η ομάδα πραγματοποιώντας στην κυριολεξία πορεία πρωταθλητισμού (12 νίκες – 2 ισοπαλίες – 4 ήττες) για τις υπόλοιπες 18 αγωνιστικές να τερματίσει εν τέλει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (6η με 44 βαθμούς συγκομιδή). Η σεζόν 2011-2012 μάλιστα, έκλεισε με το θριαμβευτικό 8-1 απέναντι στην ΑΕ Πιερεών που συνιστά την ισοφάριση της πιο ευρείας σε διαφορά νίκης μετά το 7-0 επί του Καλαμπακίου το 2005-2006 περί τα τέλη Μαΐου και πλέον όλοι στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο είχαν στρέψει την προσοχή τους στο σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Οι ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό σε σχέση με την περσινή σεζόν ήταν μεγάλες καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ 14 παίκτες αποτέλεσαν παρελθόν και με τη σειρά τους 12 νέοι θα έπαιρναν το «βάπτισμα του πυρός», φορώντας για 1η φορά τη φανέλα με τον αετό στο στήθος. Με το Γιώργο Μάλλιο στο τιμόνι και το Γιάννη Οικονόμου να αποτελεί τον ενδιάμεσο διοίκησης-παικτών-προπονητή, η Προσοτσάνη «ρίχτηκε» στη μάχη ενός ακόμα πρωταθλήματος – του φετινού – με μοναδικό στόχο να βρίσκεται μέσα στην προνομιούχο εξάδα, που μετά τις σαρωτικές αλλαγές στο σύνολο των ποδοσφαιρικών κατηγοριών, θα της δώσει το δικαίωμα και του χρόνου να αγωνίζεται στην ενιαία Γ’ Εθνική. Το ξεκίνημα μπορεί να ήταν ελπιδοφόρο μετά το «διπλό» μέσα στη Ροδόπολη, όμως ο «μαύρος» Νοέμβριος (εκτός των άλλων αποκλείστηκε στη φάση των «16» κι από το κύπελλο της ΕΠΣ Δράμας) καθήλωσε τους «κυανόλευκους» οριακά μεν, κάτω δε της ζώνης του υποβιβασμού. Το σχεδόν απόλυτο ρεκόρ (4 νίκες & 1 ήττα) από την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου όχι μόνο αποκατάστησε την…τάξη, αλλά κυρίως με τα δύο σερί «διπλά» σε Αναγέννηση και Ελευθερούπολη «εκτόξευσαν» την ομάδα του Γιώργου Μάλλιου στη 2η θέση με την ολοκλήρωση του α’ γύρου. Κι αναφέρουμε για τους προληπτικούς, ότι την τελευταία φορά που η Προσοτσάνη κατάφερε να πάρει έξι πόντους στα δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια της βάσει προγράμματος ήταν τη χρονιά του τίτλου (2006-2007) απέναντι τότε σε Ορφέα Ξάνθης και Παραλίμνιο και ω, τι σύμπτωση! πάλι στο τέλος του α’ γύρου. Στις 24 Μαρτίου θα γνωρίζουμε τον πρωταθλητή και της φετινής περιόδου…
«Δ» εις το τετράγωνο
28 διαφορετικοί παίκτες και στις δύο διοργανώσεις χρησιμοποιήθηκαν μέσα στο 2012 από Γιάννη Οικονόμου και Γιώργο Μάλλιο, με το Σάββα Δημητριάδη να έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς (28 στο σύνολο καθώς δεν υπολογίζονται τα δύο άνευ αγώνα με Εύμοιρο και Αμπελόκηπους), ενώ είναι 1ος και στο χρόνο συμμετοχής με 2.356’, ξεκινώντας σε όλα μα όλα στη βασική 11άδα! Ο αποχωρήσας το καλοκαίρι για τον Αιολικό Μυτιλήνης με τη μορφή δανεισμού από τη Νίκη Βόλου Μιχάλης Δούμπλατζης είναι μακράν του 2ου ο κορυφαίος σκόρερ της Προσοτσάνης μέσα στο 2012 καθώς ο 20χρονος φορ «φόρτωσε» 15 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, με τα περισσότερα από τα γκολ του να αποτελούν βαθμούς ή βαθμό στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των «κυανόλευκων» που στέφθηκε με επιτυχία ως προς την αποφυγή του…μοιραίου που φαινόταν πιο κοντά από ποτέ στις αρχές της χρονιάς! Από τους εν ενεργεία παίκτες αυτός που ηγείται στο σκοράρισμα δεν είναι άλλος από το Δημήτρη Ουζούνη (του οποίου η περσινή απουσία λόγω τραυματισμού στοίχησε όσο καμία άλλη), με 8 γκολ, ενώ από κοντά είναι κι ο Λευτέρης Κερασίδης με 6, με το νεομεταγραφέντα Θεολόγο Σαϊνίδη να έχει 4 στο σύνολο.  Πιο συγκεκριμένα 13 διαφορετικοί παίκτες χρίστηκαν σκόρερ των 50 «κυανόλευκων» γκολ στο 2012, όπου μαζί με τα έξι άνευ αγώνα μας κάνουν τη σούμα 56:
  1. Δούμπλατζης             15
  2. Ουζούνης                   08
  3. Κερασίδης                  06
  4. Σαϊνίδης                     04
  5. Μουρατίδης               03
  6. Κασσός                       03
  7. Κούτρας                     03
  8. Ουζούνογλου             02
  9. Φερφέρης                  02
  10. Γεωργιάδης               01
  11. Κανάτας                     01
  12. Δροσίδης                    01
  13. Μοσχοφίδης              01
  14. άνευ αγώνα               06
    ΣΥΝΟΛΑ                     56
Από τους 28 ποδοσφαιριστές μόλις δύο είναι τερματοφύλακες και πρόκειται για τους Γιώργο Σκιαθίτη και Μάκη Πιτσακτσή, με τον 1ο να κάθεται κάτω από τα δοκάρια σε 11 ματς δεχόμενος 13 γκολ και τον 2ο σε άλλα 17 δεχόμενος 20 γκολ, αποκρούοντας εκτός των άλλων και δύο πέναλτι!
"Εντός εκτός & επί τ’ αυτά"
30 επίσημα παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων και των δύο ξεκούραστων τρίποντων έδωσε η Προσοτσάνη μέσα στο δίσεκτο 2012, με τα 19 να είναι για τη σεζόν 2011-2012, τα 9 για την τρέχουσα και 2 για το φετινό θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας.  Ο απολογισμός; 18 νίκες – 3 ισοπαλίες – 9 ήττες και τέρματα 56 υπέρ 33 κατά. Σε 12 παιχνίδια η άμυνα της Προσοτσάνη «κράτησε» το μηδέν, ενώ σε τέσσερα δε βρήκε δίχτυα η επίθεση. Και οι τρεις ισοπαλίες ήταν με το ίδιο ακριβώς σκορ (1-1).
Πιο αναλυτικά εντός «Γεώργιος Μακρής»:
  • Αγώνες: 14
  • Νίκες: 10
  • Ισοπαλίες: 3
  • Ήττες: 1
  • Γκολ: 36-12
  • «Μηδέν» στην άμυνα: 5
  • «Άσφαιρη» επίθεση: 0
  • Σκόρερ:
  1. Δούμπλατζης                  12
  2. Κερασίδης                       04
  3. Ουζούνης                         04
  4. Κούτρας                          03
  5. Μουρατίδης                    02
  6. Ουζούνογλου                  02
  7. Φερφέρης                       02
  8. Κασσός                            02
  9. Κανάτας                          01
  10. Σαϊνίδης                          01
  11. άνευ αγώνα                    03
    ΣΥΝΟΛΑ                          36
Πιο αναλυτικά εκτός έδρας:
  • Αγώνες: 15
  • Νίκες: 8
  • Ισοπαλίες: 0
  • Ήττες: 7
  • Γκολ: 20-20
  • «Μηδέν» στην άμυνα: 7
  • «Άσφαιρη» επίθεση: 3
  • Σκόρερ:
  1. Ουζούνης                         04
  2. Σαϊνίδης                          03
  3. Δούμπλατζης                  03
  4. Κερασίδης                       02
  5. Γεωργιάδης                     01
  6. Μουρατίδης                    01
  7. Δροσίδης                         01
  8. Κασσός                            01
  9. Μοσχοφίδης                   01
  10. άνευ αγώνα                    03
    ΣΥΝΟΛΑ                          20
Ένα ματς για τη φετινή σεζόν ήταν σε ουδέτερο γήπεδο, αυτό με την Πετρούσα, όπου η Προσοτσάνη ηττήθηκε με σκορ 1-0, με την τυπικά γηπεδούχο συνδημότισσα να χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο του Ξηροποτάμου:
Πιο αναλυτικά σε ουδέτερο γήπεδο:
  • Αγώνες: 1
  • Νίκες: 0
  • Ισοπαλίες: 0
  • Ήττες: 1
  • Γκολ: 0-1
  • «Μηδέν» στην άμυνα: 0
  • «Άσφαιρη» επίθεση: 1
  • Σκόρερ: 0
πηγη : prosotsanifc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: